La Salette

La Salette

                 Situată în Alpii Francezi, la o altitudine de 1800 de metri şi la circa 35 de kilometri de Grenobles, localitatea La Salette a devenit cunoscută lumii ca urmare a apariţiei Sfintei Fecioare din 19 septembrie 1846. În acea zi Ea s-a înfățișat în faţa a doi copii, Mélanie Calvat de 15 ani şi Maximin Giraud de 11 ani, care se aflau pe munte cu vitele la păscut și le-a transmis un mesaj important pentru lumea întreagă.

Această apariţie a urmat aceleia pe care Catherine Labouré a avut-o în 1830 la Paris, prin care Sfînta Fecioară i-a cerut să răspîndească în lumea întreagă „medalia miraculoasă“.

La Salette Sfînta Maria a apărut în epoca în care duminica nu era respectată ( se lucra şapte zile din şapte, revoluţia industrială obligîndu-i pe lucrători să muncească zilnic 14-15 ore), soliditatea familiei şi legăturile din cadrul comunităţii erau ameninţate.

Salette 2

Ea i-a invitat pe copii la rugăciune, le-a încredinţat fiecăruia cîte un secret (dezvăluite ulterior), le-a făcut o descriere succintă a evenimentelor prin care urma să treacă omenirea şi i-a dat Melaniei regulamentul unui nou ordin religios. În final i-a rugat să răspîndească mesajul.

La 19 septembrie 1851 episcopul de Grenobles, Philibert de Bruillard a recunoscut autenticitatea mesajului.

Textul de mai jos cuprinde fragmentul din mesaj care, pentru vizionari reprezenta capitolul „evenimentelor îndepărtate “, dar care, pentru noi,  constituie realitatea cotidiană.

Sîntem în mijlocul evenimentelor.

„Un premergător al lui anticrist, cu trupele sale aparţinînd mai multor naţiuni, va lupta împotriva adevăratului Cristos, singurul Mîntuitor al lumii, va vărsa mult sînge şi va vrea să nimicească cultul lui Dumnezeu, pentru a se face pe sine onorat ca un dumnezeu.

Pămîntul va fi lovit de tot felul de calamităţi ( în plus faţă de ciuma şi foametea care se vor generaliza); vor fi războaie pînă la ultimul război, care va fi făcut de către cei zece regi ai lui anticrist, care regi vor avea toţi acelaşi plan şi vor fi singurii care vor guverna lumea.

Înainte ca aceasta să se întîmple, va fi un fel de pace falsă în lume, oamenii nu se vor gîndi decît să se distreze; cei răi se vor deda la tot felul de păcate; dar copiii sfintei Biserici, copiii credinţei, adevăraţii mei imitatori vor creşte în iubirea lui Dumnezeu şi în virtuţile care-mi sînt cele mai dragi.

Fericite sufletele umile conduse de către Spiritul Sfînt! Voi lupta împreună cu ele pînă cînd vor ajunge la plinătatea vieţii.

Natura cere răzbunare faţă de oameni şi ea tremură de groază în aşteptarea a ceea ce trebuie să se întîmple pămîntului murdărit de crime.

Cutremuraţi-vă, pămînt şi voi cei care declaraţi că-l slujiţi pe Isus Cristos şi care pe dinăuntru vă adoraţi pe voi înşivă; cutremuraţi-vă, fiindcă Dumnezeu vă va da duşmanului său pentru că locurile sfinte sînt în declin; multe mănăstiri nu mai sînt casele lui Dumnezeu, ci prăzile lui Asmodeu şi alor săi.

Aceasta va fi în timp ce se va naşte anticristul, dintr-o călugăriţă evreică, o falsă fecioară care va avea legătură cu vechiul şarpe, maestrul păcatului; tatăl său va fi un episcop. Născîndu-se va profera blasfemii, va avea dinţi; într-un cuvînt va fi diavolul întrupat; va scoate strigăte înfricoşătoare, va face minuni, nu se va hrăni decît cu murdării.

El va avea fraţi care, deşi nu sînt ca el demoni încarnaţi, vor fi copii ai celui rău; la 12 ani se vor face remarcaţi prin victoriile lor curajoase pe care le vor repurta; în curînd vor fi, fiecare, în fruntea armatelor sprijinite de către legiunile din infern.

Anotimpurile se vor schimba, pămîntul nu va mai da decît fructe rele, astrele nu vor mai avea mişcările lor regulate, luna nu va reflecta decît o lumină slabă roşiatică; apa şi focul vor produce globului terestru mişcări convulsive şi cutremure îngrozitoare care vor înghiţi munţi, oraşe etc.

Roma îşi va pierde credinţa şi va deveni sediul lui anticrist.

Demonii din aer şi anticristul vor face mari minuni pe pămînt şi în văzduh şi oamenii se vor perverti din ce în ce mai mult.

Dumnezeu va avea grijă de slujitorii săi credincioşi şi de oamenii de bunăvoinţă. Evanghelia va fi predicată pretutindeni, toate popoarele şi toate naţiunile vor cunoaşte adevărul!

Adresez pămîntului un apel stăruitor: îi chem pe adevăraţii discipoli ai lui Dumnezeu, cel care trăieşte şi domneşte în ceruri; îi chem pe adevăraţii imitatori ai lui Cristos făcut om, singurul şi adevăratul Mîntuitor al oamenilor; îi chem pe copiii mei, adevăraţii mei credincioşi cei care Mi s-au dăruit pentru ca să-i conduc la Fiul meu Isus, cei pe care îi port, ca să zic aşa, în braţele mele, cei care au trăit în spiritul meu.

În sfîrşit îi chem pe apostolii ultimelor timpuri, discipolii credincioşi ai lui Isus Cristos, care au trăit în dispreţul lumii şi al lor înşişi, în sărăcie şi în umilinţă, în desconsiderare şi tăcere, în rugăciune meditativă şi în mortificare, în castitate şi în uniune cu Dumnezeu, în suferinţă şi necunoscuţi de lume.

Este timpul ca ei să iasă şi să vină să lumineze pămîntul. Mergeţi şi arătaţi-vă drept copiii mei iubiţi; sînt cu voi şi în voi, pentru ca a voastră credinţă să fie lumina care să vă lumineze în aceste zile de nenorocire. Ca zelul vostru să vă facă plini de fervoare pentru mărirea şi cinstirea lui Isus Cristos.

Luptaţi, copii ai luminii, voi, micul număr care înţelegeţi aceasta; fiindcă iată timpul timpurilor, sfîrşitul sfîrşiturilor.

Biserica va înceta să existe, lumea va fi înmărmurită. Dar iată-i pe Enoh şi pe Ilie plini de Spiritul lui Dumnezeu; ei vor predica cu puterea lui Dumnezeu şi oamenii de bunăvoinţă vor crede în Dumnezeu şi multe suflete vor fi mîngîiate; ei vor face mari progrese prin puterea Spiritului Sfînt şi vor condamna greşelile diabolice ale lui anticrist.

Vai de locuitorii de pe pămînt! Vor fi războaie sîngeroase şi foamete; ciumă şi boli contagioase; vor fi ploi şi un număr înspăimîntător de animale vor cădea din cer; tunete care vor zgudui oraşe; cutremure care vor înghiţi ţări; se vor auzi voci în văzduh; oamenii îşi vor lovi capetele de ziduri; ei îşi vor chema moartea şi de partea cealaltă moartea îi va tortura; sîngele va curge din toate părţile.

Cine va putea învinge, dacă Dumnezeu nu va scurta timpul încercărilor?

Prin sîngele, lacrimile şi rugăciunile celor drepţi, Dumnezeu se va lăsa înduplecat; Enoh şi Ilie vor fi daţi morţii; Roma păgînă va dispărea; focul din cer va cădea şi va mistui trei oraşe; tot universul va fi lovit de teroare şi mulţi se vor lăsa înşelaţi pentru că nu l-au adorat în mijlocul lor pe adevăratul Cristos cel viu.

Este timpul; soarele se întunecă; singură, credinţa va trăi.

Iată timpul: abisul se deschide.

Iată-l pe regele regilor întunericului.

Iată bestia şi supuşii săi, care se numeşte pe sine „Salvatorul“ lumii. El se va ridica cu mîndrie în văzduh ca să ajungă pînă la cer; va fi sufocat de suflarea Sfîntului Arhanghel Mihail. Va cădea şi pămîntul, care timp de trei zile va fi într-o continuă evoluţie, îşi va deschide măruntaiele sale de foc; el va fi aruncat pentru totdeauna împreună cu toţi ai săi în abisurile veşnice ale infernului.

Atunci, apa şi focul vor purifica pămîntul şi vor nimici toate faptele de mîndrie ale oamenilor şi totul va fi reînnoit: Dumnezeu va fi slujit şi preamărit.“

Surse: http://www.virgo-maria.org/Documents/la-salette/La%20Salette-Lepidi-C-208.htm#_ftn1

http://apparitionsmariales.org/

http://www.lasalette.cef.fr/Presentation-geographique

Copyright © 2013-2015 Revelații ale cerului

Posted on 26 ianuarie 2015, in La Salette, Sfînta Fecioară Maria and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: