Ziua în care România a fost aruncată în haos

Asistînd, prin intermediul televizorului, la operațiunile de salvare a victimelor de la Clubul Colectiv, am trecut de la sentimentele de profundă compasiune și imensă tristețe, la cele de perplexitate și de revoltă.

Explicația inițială a catastrofei a părut la început plauzibilă, dar mai apoi au apărut noi informații care au contestat-o.

Evenimentul nefericit nu a fost un accident, ci un act premeditat, așa cum susțin mulți internauți.

„Potrivit acestora, incendiul ar fi fost premeditat, iar mai multe persoane din club ar fi fost avertizate că urmează să se întîmple o nenorocire.

Totul a fost dat în vileag pe Facebook.

«Prietena mea cea mai bună a fost aseară în Colectiv și a murit. (…) vreau doar să vă zic că tot ce s-a întîmplat a fost plănuit. Vorbeam cu ea la telefon și mi-a zis că era un bărbat care a spus: Ce surpriză o să aibă ăștia diseară! Condoleanțe pentru toți!», a scris o tînără pe Facebook, în comentariul la un articol despre tragedia de la Colectiv.

Un alt tînăr a mărturisit că vărul său și-a găsit sfîrșitul în incendiu. Potrivit acestuia, un prieten de-al celui decedat i-a spus că cineva de lîngă ei ar fi primit un mesaj înainte cu cîteva minute de momentul izbucnirii incendiului. «Ieși repede afară că va face buff!», a fost avertismentul. Și alte mesaje conspirative indică o ipoteză șocantă că incendiul ar fi fost pus la cale.“

„Am prieteni care au fost prezenți unu din ei este prieten foarte bun cu patronul și cu 10 minute înainte a fost anunțat să plece.“ (Sursa: https://saccsiv.wordpress.com/page/2/)

Jurnalistul de investigații independent George Roncea susține faptul că focul din Clubul Colectiv a fost pus intenționat și că nu are legătură cu artificiile de acel tip, mai ales, că astfel de show-uri pirotehnice au mai avut loc în acea incintă.

„Clubul nu a luat foc de la artificii-dețin proba! Focul a fost pus!! Proba video!!!!

Acum cinci ore un cont youtube a pus o filmare de fix 4.53 minute. Filmarea este pe deplin doveditoare. Scînteile artificiilor cad direct peste buretele stîlpului…și nu ia foc deloc. Nu se aprinde nimic, absolut nimic. Toată teoria lansată de autorități se dovedește falsă. Clubul nu a luat foc la piesa The Day We Die. Autoritățile au mințit. De ce s-a grăbit să ajungă Oprea fulger la Club, după incendiu? Teoria aprinderii Clubului în urma unei cu totul alte aprinderi și combustii, teoria susținută de mine cu suportul unor specialiști independenți de Ministerul lui Oprea capăta acum o confirmare totală. Priviți singuri, și lămuriți-vă. Oprea a mințit a dezinformat întreaga presă susținînd minciuna aprinderii Clubului de la artificii. Uitați-vă și voi cît a putut minți…“ (Sursa: http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/jurnalistul-george-roncea-detine-proba-video-ca-focul-a-fost-pus-intentionat-in-colectiv-si-ca-oprea-a-mintit-331328)

Filmarea a fost reclamată în fals de un anume Tudorie Faneliusui și eliminată de pe Youtube și a reapărut pe contul YT Arhiva mea.

În privința gazului rezultat din arderea materialelor din incinta clubului, Profesorul Ioan Lascăr, șeful Secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca preciza că: „Dominanta în componența gazelor este reprezentată de monoxidul de carbon și imensa majoritate a pacienților, pe baza investigațiilor efectuate la internare, au demonstrat că erau intoxicați cu monoxid de carbon. De asemenea, era prezent în ordinea concentrației, în ordinea importanței: acid cianhidric, monoxid de azot, dioxid de azot, acid clorhidric, toluen și xilen. Conform comentariului colegilor de la Universitatea Politehnică, o astfel de combinație de otrăvuri pentru o ființă umană cu greu și-ar putea-o imagina cineva.

Profesorul Dan Enescu, medic chirurg la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, cel care i-a tratat şi pe bebeluşii răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, spune că tocmai această compoziţie toxică face cazul special:

„Am avut impresia, cînd i-am văzut, că arată altfel decît am văzut în toată existența mea, adică era un lucru pe care nu reușeam, vă dați seama că, după 20.000 de arsuri, începi să-ți dai seama cînd intri în contact cu această patologie, și îți dai seama cam cum ar trebui să arate. Era ceva….am și descris, este ceva pe care nu reușesc să-l înțeleg. Era tocmai ce ați auzit adineauri, componența aceasta de intoxicație“. (Sursa: http://www.realitatea.net/au-murit-ca-la-auschwitz-exper-i-in-urma-arderii-buretelui-fonoabsorbant-nu-au-mai-avut-nicio-ansa_1822924.html

După părerea mea acest act criminal a avut ca țintă destabilizarea țării, mizîndu-se pe impactul emoțional, în primul rînd asupra tineretului și ieșirea în stradă a maselor, pe fondul exacerbării corupției și a disoluției puterilor statului.

Contextul geopolitic este complex, Europa se confruntă cu valurile de refugiați, Ucraina este divizată, iar Moldova instabilă.

Însuși titlul albumului lansat de grup este sugestiv: „Mantras of war“ „Mantre ale războiului“.

Să fi început, oare, „toamna europeană“?

Copyright© 2013-2015 Revelații ale cerului

 

Posted on 6 noiembrie 2015, in Editorial and tagged , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: