Dictatură și război

Bucuresti-interbelic

„Am revenit la dictatura carlistă

Problema României în anul 2015 nu este plecarea lui Victor Ponta sau căderea Guvernului Ponta, ci modul în care ele s-au produs – printr-o lovitură de stat – și mai ales ceea ce le-a urmat – înlocuirea democrației (pentru care, cum necum, in 1989 au murit oameni) cu oligocrația (numită tehnocrație), respectiv cu dictatura. S-a revenit la dictatura carlistă din 1938. Or, de aici nu se iese decît prin revoluție sau război.

Istoria se repetă. Datele concrete ale acestei repetiții confirmă butada potrivit căreia istoriile care se repetă sunt prima dată tragedii iar apoi farse. Într-adevăr, personajele anilor 1938-1940 – Regele Carol al II-lea, Armand Călinescu, Corneliu Zelea-Codreanu, generalul Ion Antonescu – dincolo de merite și păcate, au fost personaje tragice. Personajele anilor 2014-2016 – Klaus Johannis, Dacian Ciolos, Gigi Becali, Gabi Oprea – sunt doar niște farsori și niște gugumani. Istoria unei națiuni condamnată a fi condusă de farsori și gugumani se termină însă totdeauna tragic.“

Afirmațiile de mai sus aparțin lui Adrian Severin pe pagina sa de facebook și reluate de publicația Cotidianul ( http://www.cotidianul.ro/adrian-severin-afirmatie-soc-274099/)

Textul vine în sprijinul opiniei mele mele exprimate în articolul  „Ziua în care România a fost aruncată în haos“ ( https://revelatiialecerului.wordpress.com/2015/11/06/ziua-in-care-romania-a-fost-aruncata-in-haos/) în care am afirmat:

„După părerea mea acest act criminal (tragedia de la Clubul Colectiv-n.a.) a avut ca țintă destabilizarea țării, mizîndu-se pe impactul emoțional, în primul rînd asupra tineretului și ieșirea în stradă a maselor, pe fondul exacerbării corupției și a disoluției puterilor statului.

Contextul geopolitic este complex, Europa se confruntă cu valurile de refugiați, Ucraina este divizată, iar Moldova instabilă. ⌈…⌉

Să fi început, oare, «toamna europeană»?“

Copyright© 2013-2016 Revelații ale cerului

Posted on 7 ianuarie 2016, in Editorial and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: