Omul modern există pentru el însuși

Bernard Fellay

Declarația Monseniorului Bernard Fellay, Superiorul general al Societății Sacerdotale Sfîntul Pius al X-lea, adresată preoților, membri ai Fraternității în data de 28 iunie 2016

„Pentru gloria lui Dumnezeu,

Pentru cinstirea Domnului nostru Isus Cristos și a Preasfintei sale Mame,

Pentru mîntuirea noastră

În actuala stare de necesitate din Biserică, care îi conferă dreptul de a acorda ajutor spiritual sufletelor care recurg la ea, Societatea Sacerdotală Sfîntul Pius al X-lea nu caută înainte de toate o recunoaștere canonică la care are dreptul deoarece ea este catolică. Soluția nu este doar juridică. Ea ține de poziția doctrinară imperios necesară a se manifesta.

Cînd Sfîntul Pius al X-lea condamnă modernismul, el raportează întreaga argumentație a enciclicii Pascendi la un principiu inițial: independența. Ori, iată că de acum înainte, lumea își dedică toate eforturile sale pentru a schimba axa în jurul căreia trebuie să se rotească. Și este evident pentru catolici, ca și pentru cei care nu sînt, Crucea nu mai reprezintă această axă. Paul al VI-lea a spus foarte bine, [axa] este omul (Cf. Discursului de închidere a Conciliului Vatican II, 7 decembrie 1965).

Astăzi lumea se rotește în jurul acestei axe, stabilită definitiv, potrivită lui: demnitatea omului, conștiința sa și libertatea sa. Omul modern există pentru el însuși. Omul este regele universului. El l-a detronat pe Cristos. Își glorifică conștiința autonomă și independentă pînă la punctul în care distruge însăși temelia familiei și căsătoriei.

Societatea Sacerdotală Sfîntul Pius al X-lea se opune dintotdeauna acestei acțiuni de deconstrucție a universului- atît a societății politice cît și a Bisericii.

Pentru îndreptarea acestei dezordini universale, Bunul Dumnezeu a creat un bărbat, un creștin, un preot, un episcop. Ce a făcut? A fondat o societate- societate ierarhică- al cărui pricipiu și obiectiv reprezintă exact antidotul pentru dezordinea universală: sacramentul preoției. Scopul Societății Sacerdotale Sfîntul Pius al X-lea continuă să fie nu numai remediul actual pentru criză, ci și mîntuirea tuturor acelora care cooperează în ea. Ea vrea să păstreze întocmai corectitudinea doctrinară, teologală și socială fondată pe Crucea lui Isus Cristos, pe împărăția sa, pe sacrificiul său, pe sacerdoțiul său, principiul oricărui ordin și oricărui har. Monseniorul Marcel Lefebvre a luptat întreaga sa viață pentru a face să triumfe aceste adevăruri fundamentale. În prezent, nouă ne revine rolul de a ne spori eforturile și a intensifica aceeași luptă, pe aceleași principii.

Noi nu sîntem nici conciliari – ei contestă Crucea ca axă a lumii – , nici rebeli – ei resping natura socială a Bisericii. Noi sîntem o comunitate de preoți a lui Isus Cristos, a Bisericii catolice.

Este cu adevărat momentul renașterii generale a Bisericii? Providența Divină nu abandonează Biserica sa al cărui conducător este Papa, vicarul lui Isus Cristos. Iată de ce, un semn incontestabil al acestei renașteri va fi voința expresă a Suveranului Pontif de a oferi mijloace de restabilire a ordinii sacerdoțiului, a credinței și a Tradiției, semn care va fi, în plus, garanția unității necesare a familiei Tradiției.

Christus regnat,

Christus imperat,

Deo gratias,

Amen.“

+ Bernard Fellay
Anzère, 28 iunie  2016

Sursa: http://www.dici.org/actualites/declaration-du-superieur-general-a-tous-les-membres-de-la-fraternite-saint-pie-x-a-lissue-de-la-reunion-des-superieurs-majeurs-a-anzere-valais-le-28-juin-2016/

Copyright© 2013-2016 Revelații ale cerului

Posted on 18 iulie 2016, in SSPX and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: