Sfînta Marguerite-Marie, mesageră a iubirii divine

marg_marie

              În 16 octombrie biserica catolică o comemorează pe Sfînta Marguerite-Marie Alacocque (1647-1690), călugăriță din Ordinul Vizitandinelor, care a primit de la Isus misiunea de a institui și a răspîndi  devoțiunea către Preasfînta sa Inimă. Pe lîngă aceasta, Mîntuitorul i-a mai încredințat o alta, prin care a solicitat instituirea unei sărbători în onoarea Divinei sale Inimi (sărbătoarea la 19 zile de la Rusalii), o biserică națională dedicată  Inimii sale (Bazilica Montmartre va fi construită în 1873),

consacrarea Franței la Preasfînta sa Inimă și așezarea Inimii sale pe drapelul francez. La fel ca și în cazul cererii de consacrare a Rusiei la Inima Imaculată a Mariei,  această cerere a rămas literă moartă.

Inspirată de Mîntuitorul, Marguerite-Marie a instituit practica Orei Sfinte, care pentru ea a constat în a se ruga, culcată pe podea, cu fața în jos, de la orele 11 la 12 ale nopții, în fiecare primă joi a lunii, pentru a împărtăși suferința imensă pe care Isus a suportat-o în agonia sa.

Rugăciune

              Sfîntă Marguerite-Marie, tu ai fost aleasă de Domnul nostru Isus Cristos să descoperi oamenilor taina iubirii nemărginite a Preasfintei sale Inimi. Cunoscîndu-ți slăbiciunea, la început te-ai împotrivit stăruitoarelor îndemnuri ale iubirii divine, dar nu ai putut rezista și ai acceptat  să devii, prin rugăciune și jertfă, un apostol al iubirii.

     Te rugăm, dobîndește-ne de la Inima înflăcărată și rănită a lui Isus o dragoste statornică și plină de zel ca să ispășim păcatele noastre și ale semenilor noștri.

    Ajută-ne să devenim susținători ai făgăduințelor Inimii Preasfinte, să primim Sfînta Împărtășanie în fiecare primă vineri a lunii, iar la sfîrșitul vieții noastre să fim transformați de această iubire pentru a-l vedea pe Dumnezeu față în față. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.

Jesus

Surse: http://www.touteslespropheties.net/marguerite-marie-alacoque/

Arhiepiscopia Romano-Catolică, Devoțiuni în cinstea sfinților, București, 1980, p.200

Copyright© 2013-2016 Revelații ale cerului

Posted on 16 octombrie 2016, in ISUS and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: