Califatul din Levant (IV)

Raqqa

             Statul Islamic din Irak și Siria – ISIS –organizația teroristă, militară și politică și-a încheiat, se pare, pentru moment,  misiunea care i-a fost încredințată. Gruparea a avut ca ideologie transnațională jihadismul salafist sau salafismul jihadist care nu recunoaște frontierele stabilite în lumea musulmană și militează pentru instaurarea unui stat islamic și refacerea califatului.

În luna mai 2017, secretarul general al apărării James Mattis a confirmat voința Washington-ului de a-i anihila pe teroriștii Statului Islamic: „Intenția noastră este ca luptătorii străini să nu supraviețuiască bătăliei pentru a se întoarce acasă în nordul Africii, în Europa, în America, în Asia și în Africa. Îi vom împiedica…“ (subliniere inserată, citat din articolul BBC „Secretul murdar din Raqqa“)

Adevărul ascuns este acela că unchiul Sam a venit să salveze Statul Islamic. Acea decizie a fost luată, după cît se pare, la ordinele Pentagonului, mai degrabă decît la cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Screen shot din Raportul BBC

Așa cum confirmă raportul întocmit de BBC și intitulat „Secretul murdar din Raqqa“ coaliția condusă de SUA a facilitat exodul teroriștilor Statului Islamic din Irak și Siria și al membrilor familiilor lor în afara fortăreței din Raqqa, situată în nordul Siriei.

Deși raportul BBC se concentrează pe detaliile operațiunii de trecere clandestină, el dezvăluie totuși existența unei „înțelegeri secrete“ între SUA și aliatul său fidel britanic de a permite teroriștilor să evadeze din Raqqa.

Înțelegerea de a-i lăsa pe luptătorii ISIS să evadeze din Raqqa – capitala de facto a califatului lor autoproclamat – a fost pusă la cale de către oficialitățile locale. Ea a fost încheiată după patru luni de lupte care au lăsat orașul complet distrus și practic golit de populația sa. Ea permitea salvarea de vieți și încetarea luptelor; permitea salvarea viețile arabilor, kurzilor și a altor combatanți angajați să lupte împotriva Statului Islamic.

Dar a permis de asemenea sutelor de combatanți ISIS să fugă din oraș. În acel moment, nici coaliția condusă de americani și britanici, nici forțele democratice siriene (FDS), pe care coaliția le susține, nu au vrut să recunoască participarea lor.

Oare acest pact, acest josnic secret din Raqqa, a lansat o amenințare pentru lumea exterioară, care să permită militanților să-și răspîndească tentaculele în Siria și dincolo de ea?

S-au depus eforturi pentru a ascunde acest secret de restul lumii, dar BBC-ul a putut vorbi cu zeci de persoane care au făcut parte din convoaie sau pe care le-au supravegheat, precum și cu oamenii care au negociat înțelegerea. (…)

Aceasta nu a fost o evacuare – a fost exodul așa-zisului «Stat Islamic».

(Quentin Sommerville și Riam Dalati, Raqqa’s Dirty Secret, BBC, noiembrie 2017, subliniere inserată)

Avioanele coaliției condusă de SUA au monitorizat evacuarea teroriștilor ISIS, dar este evident, convoaiele de autobuze și de camioane nu au constituit ținta bombardamentelor din partea coaliției.

„Coaliția confirmă acum că ea nu a avut personal pe teren, ci a supravegheat convoaiele din aer (dar nu a avut loc nici un bombardament aerian efectiv al convoaielor)…

În lumina anchetei BBC, coaliția recunoaște acum rolul pe care l-a jucat în încheierea înțelegerii…“ (ibid)

Dacă aviația americană ar fi vrut să atace convoaiele de autobuze și de camioane ale Statului Islamic, operațiunea ar fi fost foarte simplă. Coaliția ar fi putut bloca convoaiele (pentru a reduce la minimum pierderile de vieți omenești) și să-i aresteze pe luptătorii străini.

Responsabilii americani au afirmat cu nonșalanță că neluînd parte la negocieri au fost în imposibilitate de a împiedica exodul teroriștilor.

„Voiam ca nimeni să nu plece“ a afirmat colonelul Ryan Dillon, purtătorul de cuvînt al coaliției occidentale împotriva ISIS.

„Decizia revine sirienilor. Ei sînt cei care luptă și mor, ei trebuie să ia deciziile privind aceste operații.“

Cu toate că un ofițer occidental a fost prezent la negocieri, coaliția nu și-a asumat o „participare activă“ la discuții, a susținut colonelul Dillon (…) (ibid)

Edificator este faptul că majoritatea luptătorilor Statului Islamic proveneau dintr-un număr de țări străine, ceea ce evidențază existența unui program de recrutare și pregătire atent organizat:

„(…) Era un număr imens de străini. Franța, Turcia, Azerbaidjan, Pakistan, Yemen, Arabia Saudită, China, Tunisia, Egipt (…)“

„Majoritatea era străini, dar erau și sirieni.“ (…)

Acum se plătește 600 $ (460£) pentru o persoană și minimum 1.500 $ pentru o familie.

În acest gen de comerț, clienților nu le plac prea multe întrebări. Dar Imad spune că erau „francezi, europeni, ceceni, uzbeci.“

„Unii vorbeau în franceză, alții în engleză, alții într-o limbă străină oarecare“ spune el. (ibid)

Raportul BBC sugerează existența unui plan atent pregătit pentru a asigura evacuarea în siguranță a teroriștilor. Explicația oficială a fost că înțelegerea a fost negociată de către Forțele Democratice Siriene (FDS). Coaliția condusă de SUA „a lăsat să se întîmple“, nu a intervenit militar pentru a preveni exodul și trecerea clandestină a luptătorilor străini afară din Raqqa.

Acest lucru nu ar trebui să ne surprindă. De la debutul său din 2014, ISIS a primit sprijinul coaliției conduse de SUA, cu participarea activă a Arabiei Saudite. SUA și aliații lor sînt state care subvenționează Statul Islamic.

Arme, pregătire, logistică: ISIS este o creație a serviciilor secrete ale SUA. Teroriștii ISIS sînt infanteriștii SUA și ai NATO.

Bombardarea Irakului și a Siriei condusă de SUA, sub falsul pretext al „războiului împotriva terorismului“ nu a fost dirijat împotriva ISIS. Teroriștii erau protejați de coaliția condusă de SUA. Obiectivul tacit era să ucidă civilii și să distrugă infrastructura civilă a Siriei și Irakului. (subl.R.C.)

Articolele precedente: https://revelatiialecerului.wordpress.com/2014/09/02/califatul-din-levant-i/

https://revelatiialecerului.wordpress.com/2015/01/10/califatul-din-levant-ii/

https://revelatiialecerului.wordpress.com/2015/01/11/califatul-din-levant-iii/

Sursa: https://www.globalresearch.ca/the-raqqa-exodus-the-us-coalitions-secret-deal-to-allow-isis-daesh-terrorists-to-escape/5620328

Copyright © 2013-2018 Revelații ale cerului

Adresa de facebook a blogului este: https://www.facebook.com/Revela%C8%9Bii-ale-cerului-1480498878917109/

 

 

 

Posted on 2 ianuarie 2018, in Orientul Apropiat and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: