Fostul președinte al CCR Ioan Vida dă verdictul: „Președintele are obligația de a o revoca pe Kovesi, așa cum a propus ministrul Justiției…“

          Iată prima luare de poziție responsabilă și argumentată a unui om avizat care s-a exprimat pentru Lumeajustitiei.ro cu privire la obligația președintelui Klaus Werner Iohannis de a o revoca pe Laura Kovesi din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Demonstrația juridică făcută de fostul președinte al Curții Constituționale a României, profesorul Ioan Vida, (foto) este fără echivoc și zdrobește din fașă toate luările de poziții ale comentatorilor pro-DNA care și-au dat cu părerea în fel și chip după ce Lumeajustitiei.ro a lansat public demonstrația că procedura de revocare a Laurei Codruța Kovesi este ireversibilă.

Fără a face alte comentarii, prezentăm în continuare declarația fostului președinte al Curții Constituționale, profesorul Ioan Vida, acordată în exclusivitate pentru Lumeajustitiei.ro:

„Este corectă poziția dumneavoastră! Atunci cînd s-a făcut Constituția asta, din care eu am scris o parte bună, s-au stabilit competențele legate. Aceste competențe legate înseamnă atunci cînd un ministru propune ceva, iar președintele nu face decît să confirme, să îi dea putere acelei decizii.

În România nu s-a înțeles că în Constituția noastră există competențe legate.

Președintele nu are ce să facă în aceste chestiuni. La noi s-a înțeles că președintele este un fel de Ceaușescu, ori nu e așa. Președintele trebuie să țină seama de ce spune Guvernul, pentru că Guvernul este emanația poporului.

Președintele doar confirmă numirea sau revocarea propusă de Parlament, de Guvern sau de ministru. În Constituție se spune că președintele are o competența delegată, legată de ceea ce i se spune.

Oamenii trebuie să înțeleagă că în acest moment președintele României are obligația de a o revoca din funcție pe Laura Kovesi, așa cum a propus ministrul Justiției.

Este penibil faptul că președintele României se pronunță înainte de a citi Raportul. După 20 de puncte de vedere corecte… Eu nu am văzut Raportul, dar am văzut ce a spus ministrul Justiției, iar ceea ce a spus dînsul este perfect.“

Articolul semnat de Elena Dumitrache a apărut pe site-ul Lumea Justiției în 23 februarie 2018.

Sursa: https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/s-a-terminat-fostul-presedinte-al-ccr-ioan-vida-da-verdictul-presedintele-are-obligatia-de-a-o-revoca-pe-kovesi-asa-cum-a-propus-ministrul-justitiei-cand-s-a-facut-constitutia-din-care-eu-am-scris-o-parte-buna-s-au-stabilit-competentele-legate-presedintel

Adresa de facebook a blogului este: https://www.facebook.com/Revela%C8%9Bii-ale-cerului-1480498878917109/

Posted on 25 februarie 2018, in Justiție and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: