Planul Minerva și Protocolul infracțional SRI – PICCJ

          Sistemul ticălos care a nenorocit România este lovit de moarte. Valul de dezvăluiri năucitoare care vin din toate părțile peste el nu mai vizează cazuri punctuale de abuz.

Ci smulge în forță masca de pe chipul odios al Binomului SRI-DNA, care a penetrat ilegal clasa politică și justiția, pentru a submina ființa națională, pentru a submina partidele, presa liberă și mediul de afaceri românesc. Totul după un plan de acțiune trasat din afară, de „partenerii strategici“. Așa invocau nenorociții care au fost la vîrful SRI, ca să își dea importanță, să sperie, că au ordin din afară. Și pînă la un punct au avut. Pînă la un punct din care Binomul a crezut că poate face el legea în țară și a scăpat de sub orice control politic și instituțional.

Inițial, Planul Minerva a fost impus de americani și îmbrățișat și de autoritățile de la Bruxelles, care conduc Comisia Europeană. În privința politicilor externe este știut că americanii nu au morală și principii, ci doar interese. Au impus Planul Minerva socotind că astfel vor domina țara politic și economic, iar orice contact cu Rusia va fi blocat și vor controla regiunea. Totul prin arma cătușelor. Iar UE a achiesat, de aceea Rapoartele MCV au fost numai de aplaudare a instituțiilor de forță și nu au dedicat nici un rînd despre existența abuzurilor.

Romania a fost supusă unui experiment. I s-a impus în secret, prin servicii, să adopte strategii de acțiune penale, care au fost folosite de americani în țările sud-americane, arabe și africane (lumea a III-a) folosite în combaterea traficului de droguri, de persoane, terorismului. Adică cu încălcarea Drepturilor Omului. Politicienii, elitele românești au fost vînați sistematic și plimbați în cătușe în fața națiunii, ca niște teroriști, manipulîndu-se dorința poporului de dreptate.

Totul a început cu acceptul tacit al președintelui Traian Băsescu, care era inculpat la preluarea mandatului în Dosarul Flota, și care a acceptat începerea „vînătorii de scalpuri“ în România, și care a fost ajutat de forțe externe să rămînă la Putere, fraudîndu-se alegerile și aruncîndu-se la coș rezultatul Referendumului din 2012, cînd 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea lui.

În 2005 s-a emis Hotărîrea CSAT nr. 17/28.02.2005 (organ administrativ) care a considerat să introducă în Strategia Națională Anticorupție corupția și evaziunea fiscală ca vulnerabilități la siguranța nțtională. La fel a fost băgată și presa.

Fără nici o bază legală, fără ca legislația României să permită, SRI și Parchetul General au semnat Protocolul de cooperare dintre Parchetul ICCJ și SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale nr. 003064 din 04.02.2009 (act prin care SRI a fost introdus ilegal în activitatea de urmărire penală).

Acest protocol clasificat și răspîndit la toate marile parchete și unitățile SRI, a [fost] adaugat la lege. În baza Protocolului s-au format sute de echipe mixte compuse din procurori și ofițeri de informații „în scopul contracarării riscurilor derivate din derularea unor activități cu caracter infracțional“. S-a mințit mereu instituțional că Protocolul avea la bază Hotararea CSAT nr. 17/28.02.2005, pentru ca magistrații și ofițerii SRI implicați să creadă că ar exista o bază legală.

Dezastru azi pentru semnatarii protocolului, care pot ajunge la puscărie: Vineri 16 martie 2018, Președintele României Klaus Iohannis a confirmat oficial că nici o hotărîre a CSAT nu a decis încheierea de protocoale. O lovitura teribila pentru Binom.

Constituirea de echipe mixte, specifică fostei Securități comuniste, era și este interzisă de procedura penală, care nu permite ofițerilor de informații să desfășoare activități de urmărire penală, dar și de art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul procurorilor și judecătorilor, care interzice magistraților să fie colaboratori ai serviciilor de informații sub sancțiunea destituirii din funcția deținută. Echipele mixte au funcționat din 2009 și pînă în 2016. Planul Minerva a fost dus la îndeplinire printr-un progrom nemaivăzut împotriva presei libere (toți mogulii au fost băgați la pușcărie și afacerile le-au fost distruse), politicienii au fost terminați ca imagine și vînați cu dosare penale ca niște criminali, în special cei de la PSD (în timp ce Băsescu arunca anatema pe cei 322 din Parlament, discreditînd instituția aleasă de popor), iar oamenii de afaceri români importanți au fost aproape toți terminați, li s-au distrus afacerile și au fost eliminați din piață. În paralel cu protocoalele, politicienii care au colaborat cu serviciile au asigurat modificarea legislației astfel încît să fie permise abuzurile.

Planul Minerva a reușit in România. A subminat instituțiile fundamentale, clasa politica și a decimat elitele românesti. A transformat justiția într-un „cîmp tactic“ în care au apărut magistrați diletanți, iresponsabili și scăpați de sub orice control. Pînă la Înalta Curte. Aserviți SRI.

Rezultatul Planului Minerva: s-a înlocuit corupția autohtonă cu una și mai periculoasă: corupția de import, care a acaparat resursele strategice ale României și piața de desfacere în detrimentul național. Azi românii plătesc facturi la casele lor numai la firme străine.

SRI a fost in perioada 2005-2016 principalul pericol la adresa siguranței naționale, amestecîndu-se brutal în politica, presa și mediul de afaceri, în pofida art. 36 din Legea 14/1992 privind funcționarea SRI, care prevede: „Personalul Serviciului Român de Informații nu poate face parte din partide sau alte organizații cu caracter politic ori secret și nu poate fi folosit în scopuri politice. Serviciul Român de Informații nu va întreprinde nici o acțiune care să promoveze sau să lezeze interesele vreunui partid politic sau persoane fizice ori juridice, cu excepția acelor acțiuni ale acestora care contravin siguranței naționale.

Cine le-a dat voie celor care au condus SRI, Parchetul General, DNA să atragă în jocul lor judecători și propagandiști, și să formeze un cîmp tactic prin care să aresteze, să demonizeze și să înlăture din viața publică personalități autohtone care, bune sau rele, erau ale noastre? În baza unor protocoale care, iată, nu au avut bază legală, întrucît hotărîrile CSAT invocate în justificarea lor nu au permis niciodată încheierea lor. Cum și-au permis semnatarii protocoalelor să adauge la lege?

Evident că fără spatele americanilor, și ai celor de la Bruxelles, procurori din DNA și alte parchete, dar și judecători cultivați de sistem, nu ar fi avut niciodată curaj să bage la pușcărie politicieni, patroni de trusturi de presă și oameni de afaceri. La asigurarea protecției au contribuit și ambasadorii. Nu sunt de neglijat nici informațiile că în sediul DNA a existat o bază CIA/FBI care acorda asistență pe dosare. Nu sunt întîmplătoare nici pozele Laurei Kovesi, la pomana porcului cu șefi ai serviciilor secrete americane ori decorațiile date acesteia și generalului SRI Florian Coldea de anumite state, pentru „merite“ care nu au fost niciodată explicate.

Un Plan Minerva asemănător a mai fost exersat cu mulți ani înainte în Italia – „Mani Pulite“, care a fost un eșec răsunător. A distrus partidele politice tradiționale din Italia și liderii de valoare. Un Plan Minerva se încearcă a fi introdus de ceva ani în Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia, dar acolo populația și conducătorii nu permit și de aceea au apărut poziții de ostilitate față de UE, care au culminat cu declarația de acum cîteva zile a președintelui Poloniei Andrzej Duda, care a comparat apartenenta la UE cu ocupația țării de către diferite imperii: „Nu mai putem decide pentru noi înșine. Undeva în capitale îndepărtate, se decide în privința noastră, ne luăm de acolo banii pe care îi cîstigăm pentru munca noastră, deși în realitate noi muncim pentru alții, se decid treburile noastre. In realitate, lucrăm pentru alții”.

Se aude că americanii s-ar retrage încet-încet din Planul Minerva, care este însă continuat de autoritățile de la Bruxelles.

Acum poate înțelegeți de ce vicepreședintele CE, olandezul Frans Timmermans, după ce Lumea Justiției i-a trimis în noiembrie 2017 amplul „Raport privind activitatea subversivă din Justiție și serviciile de informații în scopul exercitării puterii în stat de grupuri de interese politico-judiciare-economice în perioada 2005 – 2017“, în care am semnalat abuzurile îngrozitoare de la noi, acesta ne-a răspuns că nu îl interesează subiectul întrucît: „Criteriile din cadrul MCV nu se extind la activitățile de informații și controlul democratic asupra acestor activități și din acest motiv nu fac obiectul rapoartelor MCV“.

Cam asta s-a întîmplat la noi sub „înțeleapta“ conducere a foștilor șefi ai SRI George Maior și Florian Coldea, care erau pe la toate mesele cu politicienii, magistrații și propagandiștii de vîrf, ei făceau și desfăceau. Cei doi sunt liberi, bine mersi… Mulți încă tremură în fața lor, așa cum tremură și în fața lui Kovesi.

În tradiția pur dîmboviteană, Binomul a deviat de multe ori de la Planul Minerva. Ba și mai rău, a acționat contra-naturii răspîndind ideea că americanii vor să se facă dosarele pe care în fapt ei doreau să se facă. Ca toți să tacă și să se supună. Binomul a crezut că poate face el legea. A crezut că poate decide soarta oricărui om, că poate conduce totul, Parlamentul, Guvernul, partidele, presa, mediul de afaceri. Așa se explică și de ce bugetele serviciilor au crescut amețitor, de la an la an. Așa se explică de ce la vîrful marilor parchete sunt tinuți de prea mulți ani indivizi slugarnici și compromiși, care și-au făcut titluri de glorie băgînd la închisoare aleșii poporului și în general tot ce mișcă, chiar și pe cei care i-au numit în funcții. Toți erau corupți, numai ei nu!

Valul de dezvăluiri îngrozitoare care s-a pornit în ultimele săptămîni împotriva atrocităților Binomului ne pune în fața unei dezbateri naționale majore: A trădat Binomul SRI-DNA (împreuna cu celelalte ramificații) la modul instituțional? Sau totul a fost opera unor nebuni după putere, care au confundat instituțiile cu propria moșie?

Dacă trădarea a fost la nivel instituțional, atunci SRI, DNA și alte oficine trebuie desființate. Dacă trădarea a fost la nivel de persoane, care au folosit informațiile și instituțiile, pentru atingerea unor interese de grup, atunci exponenții Binomului trebuie să răspundă. Civil și Penal.

În această perioadă se dă bătălia finală. Dezvăluirile și loviturile pentru Binom vin din toate părțile. Cu toptanul. Vom afla numele multor magistrați care au făcut jocurile Binomului și chefuiau cu exponenții lui. Dovezile vor fi revoltătoare pentru că, nu mai vizează chestiuni punctuale, ci de sistem, care au afectat viața românilor!

E de așteptat ca sistemul ticălos să reacționeze brutal, de frică. Să profereze amenințări, să forțeze dosare. Va face greșeli și mai grave, pentru că nu mai poate da înapoi. Se va afunda și mai mult. În final, va avea sfîrșitul clasic al dictatorilor. Cum să mai doarmă liniștiți în paturile lor acești nenorociți care făceau liste pe cine să încătușeze, să-i elimine, să le ia banii, tot, să-i ardă ca pe șoareci?!?

PS – Protocoalele PICCJ – SRI trebuie urgent desecretizate. Iar semnatarii lor deferiți Justiției. Aceste acte ilegale, care au generat echipe mixte ofițeri de informații – magistrați, trebuie să ducă la eliminarea din viața publică a șefilor SRI care au permis amestecul serviciului în politică și alte domenii de activitate, pentru fapte care nu vizau siguranța națională, lezînd grav drepturile și interesele românilor. La fel și magistrații care au dat mandate de siguranță națională pe acțiunile fără bază legală ale Binomului, ori care au colaborat împotriva legii cu serviciile trebuie excluși din Magistratură.

PPS – Sunt convins că dacă nu l-am fi avut președinte pe Traian Băsescu, Planul Minerva nu ar fi putut fi implementat în România, așa cum nu a fost acceptat în statele ex-comuniste din UE.

Articolul semnat de Răzvan Savaliuc a apărut pe site-ul Lumea Justiției în 16 martie 2018.

Sursa: https://www.luju.ro/opinii/editorial/planul-minerva-si-protocolul-infractional-sri-piccj

Adresa de facebook a blogului este: https://www.facebook.com/Revela%C8%9Bii-ale-cerului-

Posted on 19 martie 2018, in Justiție and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: