Carol cel Mare și Klaus cel Stupid

       Am aflat din mass-media că președintele țării, K W Iohannis va primi anul viitor Premiul Carol cel Mare. Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Premiul_Carol_cel_Mare acesta este „decernat anual de către orașul Aachen pentru merite în unificarea europeană. Premiul constă într-un premiu în bani de 2.500 € și Medalia Carol cel Mare / Medalia lui Karl, cu imaginea lui Carol cel Mare (Charlemagne, Karl der Große, Carolus Magnus).”

Instituit din anul 1950 ca o acțiune a elitelor lumii menită să le aducă un plus de respectabilitate, ceremonia de acordare a premiului are loc în luna mai în sala încoronării a primăriei din Aachen, Aix-la-Chapelle în franceză, reședința imperiului franc al lui Carol cel Mare.

Printre laureați s-au numărat Jean Monet, Konrad Adenauer, Winston Churchill, Robert Schuman, Comisia Comunităților Europene, Regele Juan Carlos al Spaniei, Poporul luxemburghez, Henry Kissinger, Francois Mitterrand, Helmut Kohl, Gyula Horn, Vaclav Havel, Tony Blair, Bill Clinton, Euro, Ioan Paul al II-lea, Herman Van Rompuy, Papa Francisc, Emmanuel Macron.

Carol cel Mare (748-814), reprezentant al dinastiei carolingiene, privit uneori ca părinte fondator atît al Franței cît și al Germaniei, iar de unii istoriografi ca părinte al Europei, a fost încoronat în Roma ca Imperator Augustus de Papa Leon al III-lea în ziua de 25 decembrie 800, unii istorici considerînd aceasta ca o încercare de reînviere a Imperiului Roman de Apus. (Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Carol_cel_Mare)

În timpul domniei sale, Carol cel Mare a luptat împotriva musulmanilor, creînd în anul 795 în sudul imperiului său o zonă tampon situată în estul Pirineilor – Marca Hispanica – ca barieră defensivă în fața invaziilor maurilor. (Sursa: https://fr.wikipedia.org/wiki/Marche_d%27Espagne)

Paradoxal este faptul că premiata anului 2008, Angela Merkel este cea care „a anulat” prin acțiunile sale lupta de peste 1200 de ani a creștinilor de pe vechiul continent împotriva islamismului, deschizînd larg porțile Europei imigranților musulmani.

Cît despre K W Iohannis, acest individ cocoțat de statul subteran pentru al doilea mandat în fruntea țării, nominalizarea pentru 2020 nu reprezintă decît o recunoaștere „în avans” a „meritelor lui” de vînzare a ceea ce a mai rămas din resursele României și de dezmembrare a ei.

Cînd populația, această masă amorfă, amorțită, indiferentă și manipulată va conștientiza dezastrul în care a ajuns va fi prea tîrziu.

Copyright © 2013-2019 Revelații ale cerului

Adresa de facebook a blogului este: https://www.facebook.com/Revela%C8%9Bii-ale-cerului-1480498878917109/

 

Posted on 17 decembrie 2019, in Editorial and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: