Planul SUA: controlul militarizat al populației

         Fundația Rockefeller a prezentat „Planul de acțiune națională pentru controlul Covid – 19”, indicînd „pașii pragmatici pentru redeschiderea locurilor noastre de muncă și comunităților noastre.”

Dar nu este vorba, cum apărea în titlu, de simple măsuri sanitare. Planul, la care au contribuit cîteva dintre cele mai prestigioase universități (Harvard, Yale, John Hopkins etc) prefigurează un adevărat model social ierarhizat și militarizat, condus de „Consiliul de control al pandemiei similar Consiliului de producție de război pe care SUA l-a creat în cel de-al doilea război mondial”.

El ar fi compus din „lideri din lumea afacerilor, din guvern și din lumea universitară”. Acest Consiliu suprem ar avea puterea de a decide producția și serviciile, cu o autoritate asemănătoare celei conferite presedintelui SUA în timp de război prin Legea pentru producția de apărare. Planul prevede că trebuie supuse testului Covid-19, săptămînal, trei milioane de cetățeni americani și că numărul lor trebuie să ajungă la 30 de milioane pe săptămînă în decurs de șase luni. Obiectivul, cu termen de realizare de un an, este acela de a atinge capacitatea de testare a virusului pentru 30 de milioane de persoane pe zi.

Pentru fiecare test se prevede „o rambursare corespunzătoare unui preț de piață de 100 de $”. Ar trebui deci în bani publici „miliarde de dolari pe lună”.

Fundația Rockefeller și partenerii săi financiari vor contribui la crearea unei rețele pentru furnizarea de garanții de credit și semnarea unor contracte cu furnizorii, adică cu marile societăți producătoare de medicamente și echipamente medicale. Conform Planului, „Consiliul de control al pandemiei” este de asemenea autorizat să creeze un „Corp de răspuns la pandemie” o forță specială (nu întîmplător numită „corp” ca cel al Marinei) cu un personal de o sută pînă la trei sute de mii de membri. Ei ar fi recrutați dintre voluntarii Peace Corps și Americorps (create oficial de guvernul SUA pentru „a ajuta țările în curs de dezvoltare”) și dintre militarii Gărzii Naționale.

Membrii „Corpului de răspuns la pandemie” ar primi un salariu mediu brut de 40.000 de $ anual, pentru care este prevăzută o cheltuială publică de 4 -12 miliarde de $ anual. „Corpul de răspuns la pandemie” ar avea în primul rînd sarcina de a controla populația cu tehnici de tip militar, prin intermediul sistemelor digitale de urmărire și identificare la locurile de muncă și de învățămînt, în cartierele de rezidență, în localurile publice și în deplasări. Sistemele de acest tip – amintește Fundația Rockefeller – sînt realizate de Apple, Google și Facebook.

Conform Planului, informațiile privind persoanele individuale, referitoare la starea lor de sănătate și la activitățile lor, ar rămîne nedivulgate „atit cît se poate”. Ele ar fi în același timp centralizate toate într-o platformă digitală gestionată în comun de către Statul federal și societăți private.

Pe baza datelor furnizate de „Consiliul de control al pandemiei” se va decide pe rînd care zone să fie supuse carantinei și pentru cît timp. Acesta este, în sinteză, planul pe care Fundația Rockefeller vrea să-l întreprindă în SUA și în alte părți. Si dacă ar fi realizat numai parțial, s-ar produce în viitor o concentrare a puterii economice și politice în mîinile elitelor, din ce în ce mai restrînse, în detrimentul unei majorități crescînde care s-ar vedea privată de drepturile democratice fundamentale.

Operația condusă în numele „controlului Covid -19” a cărei rată de mortalitate, conform datelor oficiale, este pînă în prezent inferioară cifrei de 0,03% din populația americană. În Planul Fundației Rockefeller virusul este utilizat ca o adevărată armă, chiar mai periculoasă decît Covid -19.

Articolul semnat de Manlio Dinucci a apărut în Il Manifesto în 19 mai 2020.

Copyright © 2013-2020 Revelații ale cerului

Adresa de facebook a blogului este: https://www.facebook.com/Revela%C8%9Bii-ale-cerului-1480498878917109/

 

 

Posted on 21 mai 2020, in Editorial and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: